dilluns, 3 de desembre del 2012

Dia Nacional de la Paràlisis Cerebral a Màlaga

El passat dia 6 d’Octubre, l’Associació AREMI va participar del II Dia Nacional de la Paràlisi Cerebral celebrat aquest any a la ciutat de Màlaga.


La Confederación ASPACE va organitzar dues jornades per a la conscienciació i sensibilització on les mateixes persones amb paràlisi cerebral són les protagonistes.

El Centre Ocupacional AREMI va presentar el treball que es realitza des del “GrupDissenyGràfic”, on en Joan Albert i l’Eduard Tomàs, usuari integrant del grup i monitor responsable, van participar d’una taula rodona com a representants d’aquest grup.

En aquesta taula van tenir l’oportunitat de mostrar el treball que realitzen diàriament els seus integrants des de fa 5 anys...

“La finalitat d’aquest grup era poder arribar a crear un model d’empresa adaptat a través dels hàbits i dels coneixements adquirits durant el dia a dia.
Amb aquest model d’empresa es buscava que les persones amb necessitats específiques derivades de trastorns de la motricitat, l’autonomia i la comunicació poguessin realitzar tasques integradores d’ocupació.
D’aquesta manera a través d’una rutina diària es pretenia que s’adquirís una formació mínima necessària per a que l’individu pogués afrontar aquests reptes i tasques a realitzar, dins les seves possibilitats, en el món del disseny gràfic. I alhora cada integrant pogués adquirir, treballar o mantenir tota una sèrie de d’aprenentatges individuals implícits en aquest treball. Tal i com deia en Joan a la ponència... “M’ha permès treballar la ment, la memòria, la capacitat d’organització... Malgrat sàpigues quins passos has de seguir, quines són les eines del programa a utilitzar, com crear la composició del disseny, o inclús com fer un vídeo muntatge... sovint, el treball és dur...”

Cinc anys després de l’inici d’aquest projecte, ara avaluat i consolidat como a grup, encara en constant i continuada formació, i amb un resultat òptim en els treballs i encàrrecs realitzats… “GrupDissenyGràfic” es llança cap a nous reptes i noves vies d’ocupació. Seguint la mateixa finalitat i objectiu, el grup comença la formació en edició de vídeos. Utilitzant programes molt més específics, aportant al grup i al projecte professionalitat i qualitat, aportant en els seus integrants noves habilitats personals... “Aquesta experiència m’ha permès coneixem una mica més a mi mateix, a ser capaç de fer les coses, ha sentir-me orgullós del treball que faig... Jo mateix, vaig dissenyant la meva pròpia experiència”.

Visita al Centre d'Amappace amb Naiara directora del Centre Ocupacional

             Edu cap del projecte de GdG amb Joan membre desde el inici del Grup de Disseny Gràfic





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada