dijous, 19 de març del 2009

Com va començar tot?


Abans de començar el nostre blog, el primer que us voldríem explicar és, en unes poques línies, el perquè de tot plegat del Grup Disseny Gràfic.




Tots sabem de la importància de les noves tecnologies, avui en dia, i que l’ordinador és una eina que se’ns fa gairebé imprescindible i més encara per aquelles persones que pateixen un dèficit.


Utilitzar l’ordinador com a mitjà per a la comunicació i poder gaudir d’experiències normalitzadores al respecte, al mateix temps que podia servir com a eina amb la qual poder realitzar tasques dins una vessant més professional, va fer que en el Centre d’Educació AREMI es portés a terme un PGS d’ Auxiliar en Serveis informàtics.

Actualment, el desenvolupament tecnològic proporciona oportunitats de participació social a les persones amb greus discapacitats físiques. Les noves tecnologies (maquinari, programes d’ordinador, ajuts tècnics varis...) possibiliten l’accés d’aquestes persones a l’ocupació, i en conseqüència a la participació social i a la normalització.

Per tal de donar resposta a les necessitats individuals de l’alumnat, un cop acabat el seu període formatiu dins el PGS al Centre d’Educació, i també de determinats usuaris inclosos, fins aleshores, al CO AREMI, vam creure convenient crear un espai adaptat d’ocupació on els usuaris que hi estiguessin adscrits poguessin adquirir una formació professionalitzadora i desenvolupar una posterior ocupació, dins l’àmbit professional de disseny gràfic.



Així doncs, al setembre del 2007, vam iniciar el projecte pilot amb un petit grup de 6 nois, acompanyats d'un monitor. Vam començar a formar-nos amb Photoshop, coneixent el programa, fent els primers dissenys...



Actualment, al GdG som 11 persones, 8 nois i 3 professionals (un monitor, un informàtic i una auxiliar). Hem anat canviant, evolucionant, aprenent...


Fem petits encàrrecs per l'Associació, ajudem en tasques informàtiques a la resta de professionals del C.O., i com no, continuem formant-nos en el Disseny Gràfic.


En següents comentaris anirem penjant diferents dissenys que hem anat elaborant durant tot aquest temps, i també els que ara per ara anem actualitzant

Fins aviat










2 comentaris:

  1. edu que direccion tengo que poner en el skype

    ResponElimina
  2. Em sembla una iniciativa fantàstica!!!! I trobo que esteu fent un blog mooooooooooolt moooolt currat!! Molts molts ànims amb tot això i endavant!!

    Txaro.

    ResponElimina